YURDUMA ALÇAKLARI UĞRATMA


En zor konuları, Nasreddin Hoca, Oflu Hoca nükteciliğiyle herkese anlatma yeteneğine sahip bir büyücü. Üstelik hep haklı çıkmış bir aydın.

Nihat Genç, kendini patronu olmayan bağımsız kalem olarak tanımlar.

Yine yazılarından anlıyoruz ki yurdumuzda söyleşi için en çok çağrılan fakat hiçbir konferansından para almayan, kitaplarına ve konuşmalarına en çok ambargo uygulanan bir yazarımız.

Nihat Genç’in bu kitabında 29 aralık 2009 ile 17 mayıs 2015 tarihleri arasında yazılmış yazıları yer alıyor. O günlerde yaşanan önemli olaylara değinen geleceğe ışık tutan seçme yazılar bunlar. Her biri bilgi, duygu, akıl, vicdan ve evrensel ahlakla nakış nakış işlenmiş. Okura engin bir edebiyat zevki verirken aynı zamanda onu bilinçlendiren içeriği yoğun yazılar.

Nelere dağinmemiş ki…
Amerikancı İslamın içyüzü, Ergenekon davası, Türk medyasının halleri, yazarın bizzat yaşadıkları, Halk TV’den kovuluş öyküsü, ünlü liberallerin medya maceraları, içimizdeki kalleşler, Batının Ortadoğu macerası ve buna destek verenler, mezhepçilik, etnik milliyetçilik, Osmanlıcılık, Gezi parkı…

Yazılarına ilginç başlıklar koyuyor yazar:

Zehirli Balık Cemaat

Keşke Başbakanımız Bizim Bu Toprağın İbiş’i Olabilseydi

Soytarı Liberal Köpeklere Dersler…

En zor kavramları halkın anlayacağı yalınlıkla kısa ve öz söyleyiveriyor: Bir hukukçu olarak onun özgürlük, hukuk, eşitlik, bağımsızlık, adalet gibi soyut kavramları kolayca anlatışına, ete kemiğe büründürmesine hayranlık duydum.
Nihat Genç, keskin zekası, sivri dili, engin bilgi birikimiyle Türk medyasındaki ihaneti, TV’lerin kimlere hangi mihraklara alet olduğunu açıklıyor. Yazarların maskesini cesurca düşürüyor. Öylesine söylenivermiş izlenimi uyandıran cümleleri, aslında titiz bir yazı emekçisinin alın terinin ürünü ve berrak bir pınar gibi ruhumuzu serinletiyor.
Sözü, duygularıma tercüman olan aşağıdaki cümlesiyle bitirelim:“Sevgili yurdum, seyrettiğimiz hazan değil enkaz hiç değil, cehennem ateşi içindeyiz.”“Kırkikindiler gibi yeniden gireceğiz ülkemizin ovalarına.” Kasım, 2018 
https://docs.google.com/document/d/1tE4-eJCp-bGso2cXYzY8JsRtiTBbjo862NF0ZMdfI4E/edit